Herhaalrecept

Aanvragen herhaalrecepten

Voor het aanvragen van herhaalrecepten belt u de receptenlijn. De receptenlijn is een samenwerking van de Texelse Apotheek en Huisartsenpraktijk Dros/Hoekstra, Huisartsenpraktijk Uithoven/Plasmans en Huisartsenpraktijk De Witte.

De receptenlijn kan alléén gebruikt worden voor herhaalrecepten van medicijnen die u dagelijks of op een vaste dag in de week gebruikt. Dus niet voor nieuwe recepten. Herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week aanvragen via de receptenlijn.

Antibiotica en kalmerende medicijnen kunt u niet automatisch herhalen, enkel medicijnen voor chronisch gebruik. Deze worden nooit langer dan 3 maanden voorgeschreven. Uitzonderingen zijn de anticonceptiepil en medicijnen bij langdurig gebruik in het buitenland.

Receptenlijn: 0222 – 321012
Bij gebruik van de receptenlijn spreekt u een band in. Het is belangrijk om de naam van uw geneesmiddel bij de hand te hebben. Deze staat op het medicijndoosje vermeld.

U dient de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wie is uw huisarts?
  • Wat is de naam en geboortedatum van de patiënt?
  • Wat is het adres van de patiënt?
  • Wat is de naam en sterkte van het medicijn?
  • Wilt u de medicijnen thuis laten bezorgen of ophalen?

Na het inspreken vragen wij u de verbinding te verbreken! De receptenlijn wordt op werkdagen afgeluisterd. Nadat u de medicijnen heeft besteld, kunt u ze na 2 werkdagen na 12.00 uur ophalen op de apotheek. Indien gewenst krijgt u per sms of via de mail bericht wanneer de medicijnen klaarstaan. Wanneer u de medicijnen wilt laten thuisbezorgen, gebeurt dat in principe 2 werkdagen later na 16.00 uur.

Een herhaalrecept is op verschillende manieren aan te vragen:

  1. Via de receptenlijn op telefoonnummer 0222 – 312012 (24 uur per dag)
  2. Telefonisch via de assistente op telefoonnummer 0222 – 312016
  3. Via de fax op faxnummer 0222 – 315991